God generalprøve for norske E-jolleseilere

Lars Johan og Nora Brodtkorb tok OpenWeek som trening til VM.

Publisert Sist oppdatert

Vi har mottatt denne rapporten fra E-jolleklubbens Per Andreas Brodtkorb:

Bare to norske deltok i årets OpenWeek i La Rochelle, Frankrike, det var Nora og Lars Johan Brodtkorb fra Horten. Lars Johan ble nummer 9 og Nora 29 av totalt 129 seilere som stilte til start.

Open Week er en åpen regatta som finner sted i forkant av VM og fungerer som en siste mulighet for å kvalifisere seg til VM dersom man ikke har klart å kvalifisere seg på nasjonal kvote hjemme. Både Nora og Lars Johan er forhåndskvalifisert til VM, men begge synes OW er en nyttig trening før mesterskapet starter. Det har vært veldig lite vind de 4 dagene regattaen har vart, men det har blitt seiling hver dag. To dager har det startet etter kl 16.00. Siste dagen i dag har det blåst mer enn de andre dagene, men forholdene var ekstremt uforutsigbare og forskjellige på banen. En periode i siste race blåste det 10 m/s på venstre kanten mens det blåste 5 m/s i midten. Lars Johan synes det har vært veldig nyttig å utforske forholdene her, men konklusjonen har vel blitt at forholdene, og spesielt vinden, er ganske uforutsigbare. Det er stor forskjell på høyvann og lavvann, men dette ser ikke ut til å gi strøm som påvirker forholdene nevneverdig.

Resultatmessig har det gått ganske bra tatt i betraktning lite vind og vanskelige forhold. Lars Johan vant 2 av 8 regattaer og  ble til slutt nummer 9 overall og nummer 6 av guttene. Nora ble nummer 29. overall og nummer 9 av jentene. Det var 129 seilere med i Open Week fra syv nasjoner.

I morgen er det Nationscup (lagseiling) hvor Lars Johan Brodtkorb, Håvard Aker (Tønsberg), Henrik Andersen (Nesodden) og Nora Brodtkorb er tatt ut for å representere Norge. VM starter søndag 20. juli.

For utfyllende informasjon om regattaene. Resultater