Klart for medaljefinaler

Ingen norske båter er med når medaljefinalene avslutter EM for 49ers og 49erFX idag med tre korte seilaser foran publikum.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Det ble i friskeste laget for enkelte igår. Foto Mick Knive Andersen.

Det bir kamp om mdaljene, særlig bnlant jentene, når EM for 49ers avsluttes idag. Og du kan følge duellene direkte fra kl 1200:

I 49erFX fikk de norske jentene en slitsom dag igår med tre seilaser i opp mot 10 m/sek og begge lagene måtte finne seg i å seile i den bakerste halvdelen av det 27 båter store gullfeltet. I tet skjerper kampen seg mellom New Zealands Alex Maloney/Molly Meech, regjerende europamestere Ida Marie Nielsen/Marie Olsen, DEN, og Martine Grael/Kahena Kunze BRA som mistet ledelsen etter 11 plass i den siste seilasen. Kun fem poeng skiller de tre beste, så finalene med  de ti beste lagene kommer tl å bli spennende.

Norske plasseringer igår:

21. Helene Næss/Marie Rønningen 15, 16 og 26 UFD

23. Ragna og Maia Agerup 21, 18 og 19

Pete Burling og Blair Tuke NZL har ikke tapt en regatta siden de tok sølv i London 2012. I gullfinalen har de vunnet fem av seks seilaser og har opparbeidet en ledelse på 11 poeng over erkerivalene fra Australia, OL mesterne Nathan Outteridge og Iain Jensen. Nordmennene har seilt bra i bronsefinalene der de ligger på 4, plass, noe som tilsvarer 73. plass totalt.

49er Bronsefinale

4. Anders Hylen Klippenberg/Ludvig Lilleby Johansson 3, 3 og 4

For alle de norske seilerne er nå mesterskapet over. Det er tid for sammen med treneren Espen Guttormsen å trekke konklusjoner fra regattaen som nok har vært viktig både for å få erfaring i store felt på høyt nivå og for å beherske de variende forholdene som har preget regattaen