Verdensmester på sponsorjakt!

Anders Pedersen vant verdensmesterskapet for Finnjoller U23. Nå begynner sponsorjakten.

Publisert Sist oppdatert

Dagens seilaser i junior VM for Finnjolle ble avlyst. Dermed står resultalisten fra onsdag og Anders Pedersen står igjen som vinner av Finn Silver Cup, Finnjollenes verdensmeserskap for juniorer. For den 22 år gamle Drøbakseileren er dette en stor triumf og viser at han er tilbake for fullt etter kyssesyken som har satt ham kraftig tilbake fra slutten av fjorårssesongen. Pedersen som veier 105 kilo har vært uslåelig i dette mesterskapet når vinden har vært skikkelig frisk, og han har også vist at han er med på lettere føre. Borstett fra 22. plassen i en meget omstridt seilas som sannsynligvis aldri burde ha vært gjennomført, har han bare 1. og 2. plasser, og han og russeren Arkadly Kistanov, Finn Silver Cup vinner fra 2011, har vært i en klasse for seg selv.

Nå reiser han hjem for å forberede seg til ISAF VM i Santander senere i sommer. Denne regattaen teller som nasjonskvalifisering til OL i 2016, og de 12 beste nasjonene fra dette mesterskapet er automatisk kvalifisert til Rio. I andre viktige regattaer i år han vært rundt 13 og 14 nansjonsmessig i konkurranse med de beste seniorene, og sjansen for å kvalfisere Norge for Rio er meget gode.

Anders Pedersen har ingen egne sponsorer og til nå er familien eneste sponsor. Det er selvsagt ingen løsning i lengden og det er grunn til å håpe at han etter denne regattaen vil være mer attraktiv hos potensielle samarbeidspartnere, og at NSF/Olympiatoppen også vil satse mer på unggutten.

Sluttresultater Finn Silver Cup 2014:

1. Anders Pedersen, NOR, 8 points

2. Arkadiy Kistanov, RUS, 10

3. Nenad Bugarin, CRO, 33

4. Mikolaj Lahn, POL, 35

5. Jacob Stachelhaus, DEN, 39

29. Lars Johan Brodtkorb, NOR 121