Friskt i Helsinki

EM seilerme i 49er klassene fikk smake frisk vind på regattaens andre dag.

Publisert Sist oppdatert

Med stabile 10 m/sek og opptil 12-13 i kastene ble det overlevelsesforhold for mange seilere i gårdagens EM regatta i Helsinki. Dessverre ble det også enkelte personskader som en føge av forholdene.

De danske jentene Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thisgaard Olsen behersket forholdene best med to første og en fjerde plass i 49erFX. De ligger dermed på 2. plass ett poeng bak Martine Grael og Kahena Kunze fra Brasil. Helene Næss og Marie Rønningen greide ikke helt å følge opp den gode seilingen fra den første dagen og med en DNC, 10 og 12 plass falt de ned til 16. plass sammenlagt. For Ragna og Maia Agerup gikk det litt bedre og med plasseringene 10, 12 og 6 ligger tvillingene på 19. plass. Begge de norske båtene er kvalifisert for gullfinalene som starter idag. Regattaen avsluttes søndag.

For de norske guttene, Anders Hylen Klippenberg og Ludvig Lilleby Johansson ble det en tøff dag på fjorden. Med plasseringene 20, 22 og 19 i sin pulje må de se langt etter gullfinalen.

Av de 83 båtene i feltet ligger nordmennene på 65. plass. Tettrioen består av lag fra Frankrike, Storbritannia og Østerrike.

I gårdagens videobaserte morgenshow ble tre av de beste trenerne intervjuet om hva de forventet av OL seilasene i Rio.