Robert Suhay er trygt hjemme etter rekordforsøk

Rekordforsøk stoppet av storm

51 år gamle Robert Suhay lå an til å slå rekorden på 300 nm Laserseiling non stop da han var stoppet av stormbyger over Chesapeake Bay.

Publisert Sist oppdatert

Suhays rute vile gitt ham en utseilt distanse på 317nm, fra Norfolk til Pooles Island nær Chestertown (MD) og tilbake. På returfarten måtte han imidlertid kaste inn håndkledet da kystevakten grep inn.

- Jeg ville lyve om jeg ikke innrømmer at jeg er litt skuffet over resultatet, sa Suhay da hen igjen var trygt plassert på landjorden. - Jeg var rett nord for Potomac da jeg ble truffet av en kraftig byge. Jeg klarte meg bra gjennon den, og la på ett tidspukt båten over for å redusere presset på riggen. Da jeg rettet opp båten for å seile videre, kom kystvakten langsmed og informerte om at flere lignende byger var i anmarsj. De anbefalte meg å gi meg for ikke å sette meg selv og andre i fare.

- Til tross for mine anstrengelser og etter å ha forsert så mange hindringer underveis, var det vanskelig ikke å være enig med dem. Jeg følte det var bedre å være forsiktig. Men faktum er at jeg var sterk og fin, kanskje det sterkeste på hele turen. Jeg var i rute for å krysse Potomac før nattemørket og derfra ville resten av turen ha vært trygg seiling.