Bruno Prada og Eivind Melleby leverte.
Stanjek Robert/Frithjof Kleen. Årets verdensmestere i Starklassen

Tre sekunder fra VM sølv

Eivind Melleby og Bruno Prada hadde en ny fantastisk dag i VM for Starbåter som ble avsluttet så tett og dramatisk noen kunne ønske seg.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Melleby rocks!

Tyskerne Robert Stanjek og Frithjof Kleen gikk inn i den siste VM seilasen en ledelse på ti poeng, men de kom aldri med i teten i den avsluttende seilasen. For å være sikre på tittelen trengte de en 10. plass som dårligst, men ettersom amerikanerne Diaz og Baltins heller ikke hadde noen topp dag, kom kampen til å stå mellom tyskerne, hjemmefavorittene Diego Negri og Sergio Lambertenghi og Eivind Melleby og Bruno Prada.

Mens Negri og Lambertenghi var i tet gjennom hele seilasen, seilte Melleby og Prada seg nok en gang opp gjennom feltet, og det skulle bli sveitseren Flavio Marazzi som seilte med sin kone Anouk og som før dagens seilas lå på 19. plass sammenlagt, som blokkerte det norsk-brasilienske laget fra sølvmedaljene. De var tre sekunder foran i mål, på 2. plass mens Melleby og Prada ble nummer tre. Det holdt til samme poengsum som Negri og Lambertenghi, men sistnevnte går foran med førsteplassen i dagens seilas.

Likevel, bronse til Melleby og Prada, Vi bøyer oss i hatten, som det heter!

Sluttresultater:

1. Stanjek Robert/Frithjof Kleen  25.0      

2. Negri Diego/Sergio Lambertenghi   27.0         

3. Melleby Eivind/Bruno Prada, Royal Norwegian, KNS   27,0        

4. Diaz Augie/Arnis Baltins, Coral Reef YC  30,0

Starklassen er like populær, selv etter at den ble tatt av det olympiske programmet, og ser man på listen over VM vinnere opp gjennom tidene, forstår man hvorfor en VM titel i Star henger høyere enn nesten noe annet i seilsporten. Navn Som Lowell North, Dennis Conner, Paul Elvstrøm, Buddy Melges, Pelle Petterson, Mark Reynolds og Torben Grael er blant sportens største navn, og å tenke seg at Eivind Melleby var en hårsbredd fra å komme i samme kategori som disse er rett og slett imponerende, ikke minst når man vet at han ikke lenger seiler aktivt i klassen.

Sist gang en norsk seiler var på dette nivået i Starklassen var i OL 1968 da Peder Lunde jr og Per Olav Wiken tok sølv. Ellers rager jo Eivind Mellebys egen 4. plass i siste OL, sammen med Petter Mørland Pedersen temmelig høyt.