Søk i arkivet

Bruno Prada og Eivind Melleby utgjorde et godt par.
Bruno Prada og Eivind Melleby utgjorde et godt par.
Eivind Melleby var blid selv om førsteplassen glapp
Eivind Melleby var blid selv om førsteplassen glapp

Melleby presset utenfor mål i ulidelig spennende avslutning

Eivind Melleby og Bruno Prada seilte seg mesterlig opp i dagens seilas og lå an til å vinne, da amerkanerne kom med et sjakktrekk på sin nasjonaldag.

Den femte VM seilasen ble spennende fra start til mål. Lenge så det ut til at amerikanerne Augie Diaz og Arnis Baltins skulle ta hjem en klar seier, men med mesterlig seiling av Eivind Melleby og Bruno Prada som traff perfekt på de siste vindkantringene, så det plutselig ut som om det skulle bli norsk/brasiliansk triumf. De erfarne amerikanerne med 60 år gamle Augie Diaz til rors tok imidlertid frem et siste trekk før målgang og greide å presse Meleby og Prada utenfor mållinjen. Nå ligger de bare ett poeng bak amerikanerne i sammendraget. Hadde plasseringene i siste seilas vært byttet om, ville også sammenlagtplasseringen ha vært det. Det strørste spranget for dagen gjorde tyskerne Stanjek og Kleen som nå kunne stryke sin 43. plass og med 4. i dagens seilas klatret til en klar ledelse. Diego Negri og Sergio Lambertenghi som lå på 2. plass før dagens seilas og var med i tetkampen hele veien, kom på feil side i et par vindkantringer og var dermed ute av dansen.

Mesterskapet avgjøres i morgen.
Det skal litt til å slå tyslerne som med unntak av sin ene dårlige plassering har seilt jevnt sterkt gjennom hele mesterskapet, men kampen om de øvrige plassene på pallen er helt åpen. Igjen kan du følge seilasen direkte. Det blir en krevende internett/TV dag for sportsinteresserte med zapping mellom Star VM, Tour de France og Wimbledon finaler.

Uoffisielle resultater Star VM etter fem seilaser:

1             GER 8340             Stanjek Robert/Frithjof Kleen             13.0      
2             USA 8465             Diaz Augie/Arnis Baltins, Coral Reef YC             23,0          
3             NOR 8317             Melleby Eivind/Bruno Prada, Royal Norwegian, KNS             24,0        
4             ITA 8491               Negri Diego/Sergio Lambertenghi             26.0            
5             BRA 8398             Fuchs Marcelo/Ronald Seifert, YC Santo Amaro         27.0     

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen