Søk i arkivet

Ben Ainslies AC prosjekt får base i Portsmouth og statsstøtte
Ben Ainslies AC prosjekt får base i Portsmouth og statsstøtte

75 millioner kroner til britisk AC prosjekt

Den britiske regjering støtter Ben AInslies America's Cup prosjekt med 7.5 millioner pund og regner med stor økonomisk gevinst gjennom prosjektet.

Hovedbilde: Ben Anslie foran 10 Downing Street.

Ben Ainslie Racing har nå fått grønt lys til å etablere en base i for America's Cup prosjektet sitt i Portsmouth. Se video

Statminister David Cameron annonserte igår ved en seremoni i 10 Downing Street at regjeringen vil støtte America's Cup prosjektet med £7.5millioner som en følge av at Portsmouth City Council nå har godkjent Ansles byggeplaner for AC-basen.

Det er ventet at ca 90 personer skal ansettes i prosjektet, med mange flere arbeideplasser gjennom underleverandører. Senteret vil bli en svært synlig symbol på America's Cup prosjektet og skal også inneholde fasilitetet for trening og toppidrett, samtidig som det skal trekke flere folk til seilsporten og bygge opp om Englands marine insustri.

Prosjektet er ventet å gi økonomisk vekst i England og særlig i Portsmouth og Solent området.  En tilsvarende rapport om Team New Zealand anslår at basen i Auckland har skapt 1,000 arbeidsplasser og bragt inn 88 millioner dollar i den lokale økonomien, Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen