Færderveteran Jørgen Walle-Hansen vil flytte alt til Horten

Færderveteraner vil beholde Horten

Det er kjent at KNS vil fornye Ferderseilasen for igjen å få opp deltakerantallet. Et alternativ er å flytte innkomsten til Oslo. - Ingen god løsning, sier Færderveteraner.

Publisert Sist oppdatert

Jørgen Walle-Hansen har seilt et utall Færderseilaser siden tidlig på 1960 tallet, og han har sett mange omlegginger både når det gjelder start og innkomst. Han har nå snakket med mange andre veteraner som er opptatt av regattaens fremtid. - Å flytte mål til Oslo er ingen god idé. Da vil seilerne forsvinne for all vinder etter målgang, sier han. Han tror dessuten regattaen vil drukne i bylivet og at det særskilte miljøet som man nå har opparbeidet i Horten vil gå i oppløsning.

Walle-Hansen tar til orde for å legge både start og innkomst til Horten og til at Færderseilasen skal bli en dagsseilas som Tjørn Rundt. - La deltakerne komme til Horten på ettermiddagen fredag, sier han. - Da kan festen begynne. Han foreslår å legge starten til lørdag morgen og at seilerne får løp til Tristein og Hollænderboen som idag, men at båtene da vil være tilbake i Horten i løpet av ettermiddagen, klar til å fortsette festlighetene. - Horten er et hyggelig sted og det vil være dumt å bryte ned det gode miljøet som har oppstått over mange år her, sier han. Med start og innkomst i Horten vil det også bli mer attraktivt for svensker og seilere lenger vest på norskekysten å delta.

KNS´ Færdersjef Per Bøymo er ikke fremmed for slike tanker. - Vi har flere alternative løsninger, sier han. - Nå skal vi lytte til "kunden", sier han og lover en spørresundersøkelse allerede til uken. Der vil alle som har deltatt i Færderseilasen siden 2008 få sjansen til å uttale seg, sier han. Basert på resultatene av denne undersøkelsen vil KNS fatte sin beslutning.