Raskt til Færder

Medvind og sol lover godt for alle som ønsker mye tid i Horten og kortest mulig på vannet.

Publisert Sist oppdatert

Et høytrykk vest for England bygger seg opp, mens det er et lavtrykk over Russland. Det vil gi vind fra nord. Lufttemperaturen blir høy, selv om den skal synke litt. De varme sommerdagene har også gjort at vanntemperaturen er høyere enn normalt, og det vil påvirke nattemperaturen vil være høy.

Frisk vind

Det vil være en hyggelig vind på rundt 5 m/s ved start, fra nord. Den vil gradvis minke inne i Oslofjorden, men har en høyere styrke i ytre Oslofjord, så det er små sjanser for å bli liggende igjen i stilla i Drøbaksund.

Vinden vil øke utover natten, og kan bli så frisk som 12 m/s ved Hollenderboen. Det gir en rask spinnakerseilas sydover, men en frisk kryss på morgenkvisten, nordover mot Horten. Utover lørdag vil vinden avta.

Husk solkrem

Prognosene for fredag og lørdag lover mye sol. Yr melder om skyfri himmel, mens pent melder om lettskyet på fredag kveld. Solen tar ekstra kraftig på sjøen, og sval vind gjør at man ikke merker at den brenner. Det øker sjansen for å bli solbrent. Temperaturen kan falle så lavt som 12 grader på lørdag morgen.

Lys natt

Lyst blir det. Færderseilasen går senere enn vanlig, på grunn av sen Pinse, og det gir lengre dager. Solen går ned 22.41, og kommer opp alt 03.52. Fredag er det også fullmåne, så det er ikke lenge lanternene trenger å lyse.

Prognose for Hollenderboen