Ainslie America's Cup klar

Den firedobbelte OL mesteren og taktiker på vinnerbåten under de siste America's Cup seilasene, Sir Ben Ainslie har idag gått ut med detaljerte planer om sitt eget prosjekt.

Publisert Sist oppdatert

Sir Ben Ainslie har idag offisielt lansert den britiske utfordringen, Ben Ainslie Racing BAR, for de 35. America's Cup seilasene i 2017 officially launched his campaign and revealed the key Sir Annonseringen som etter manges mening representerer den første relle sjanse til å erobre pokalen de satte opp og tapte i 1951, ble foretatt ved the Great Hall in Greenwich. Ainslie benyttet anledningen til også å offentiggjøre nøkkelpersonene i den 80 millioner punds kampanjen. 

Utfordrende klubb blir Yacht Squadron Racing som er nær knyttet opp til Royal Yacht Squadron. Det var denne som satte opp den opprinnelige100 Guinea Cup i 1851, da vunnet av «America» som således ga navnet til det som senere har vært kjent som America's Cup. 

Siden han kom hjem til England etter de 34th America's Cup seilasene i september der han var taktiker på den seirnende amerikanske forsvareren Oracle Team USA, har Ainslie vært opptatt med å få på plass nøkkelelementene i sitt eget prosjekt, hovedsaklig leder- og designgruppen, og ikke minst den finansielle pakken.

Med Sir Ben i styret for BAR, deltar Sir Charles Dunstone som styrets formann. Også Sir Keith Mills, mannen som får hovedæren for at London fikk OL i 2012, vil få en sentral rolle. Begge har lenge stått bak Ainslies prosjekt og har vært avgjørende for å få fnansieringen på plass. Dunstone og Mills var også sentrale i Team Origin's Cup prosjektet i 2007, mn måtte kaste kortene etter de mange rettsakene i kjølvannet for de 33. cupseilasene. 

Med i styret er også forretningsmannen Jon Wood og Chris Bake som har vunnet RC44 Championship Tour med Team Aqua. I tillegg deltar Robert Elliott, senior partner og styreformann i Linklaters samt Lord Michael Grade, den tidligere finansdirektøren i BBC, ITV og Channel 4 og selv en ivrig seiler. Ved siden av styremedlemmene som har komersielle interesser en andre private investorer som  Ian Taylor, Peter Dubens and Lord Irvine Laidlaw med i finansieringen

BAR's tekniske og seilteam består også av betydelig talent og erfaring.

Teknisk Team: Andy Claughton, Jason Ker, Clay Oliver, Dirk Kramers, Rodrigo Azcueta, Benjamin Muyl, Luc du Bois

James Stagg, shore manager.

Seilerteamet er forholdsvis lite, men Ainslie mener det er mer enn nok tid til å plukke ut gode seilere gjennom sesongene 2015 og 16.

Laget består per idag av:

Ben Ainslie

Jono McBeth

David ‘Freddie' Carr

Nick Hutton

Matt Cornwell

Andrew McClean

Slik forestiller arkitekten seg BAR paviljong i Portsmouth.

Basen er foreløpig satt opp i  Whiteley, Fareham men laget vil sette opp en  ny base ved Camber Quay, Portsmouth fra og med sommeren 2015.

Les mer i Yachting World på nett