NM gull til Bjørnar Erikstad

Bjørnar Erikstad fra Tønsberg Seilforening var suveren i NM for 2.4mR. Harald Rolfsnes og Eilert Kamfjord tok de øvrige medaljene. Rapport fra Ålesund Seilforening.

Publisert Sist oppdatert

Norgesemsterskkapet for 2.4mR inneholdt store deler av hele vindskalaen, fra blikkstille og venting på lørdagen til tøffe forhold på søndagen. Etter halvannen time med venting på vind på lørdagen, besluttet regattakomiteen åog flytte baneområde fra Borgundfjorden til Valderhaugfjorden, der det stod stødig nordøst på 6-7 sekundmeter. Noe forsinket kunne man dermed starte årets NM for 2.4mR. Fire seilaser ble gjennomført lørdag, og Bjørnar Erikstad var suveren med tre førsteplasser og én andreplass etter første dag. Men bak resulatetene var det i alle seilasene en tett fight med Harald Rolfsnes fra Røyken Seilforening, som vant én seilas og var nummer to i de tre andre seilasene. Dessverre for Harald hadde han en soleklar tjuvstart i første seilas.

 

Regattakomiteen tok ingen sjanser på å arrangere på en tilsynelatende vindfattig Borgundfjord på søndagen, og organiserte slep til Valderhaugfjorden om morgenen. Første seilas på søndagen startet i 8-9 sekundmeter, og igjen ble det en fight mellom Bjørnar og Harald, der Bjørnar holdt Harald noen fattige båtlengder bak seg gjennom hele seilasen. Da vinden økte på utover andre seilas besluttet regattakomiteen og ikke starte den siste seilasen på grunn av at man var på grensen til hva som er tillatt for 2.4mR å seile regatta i.

 

Eilert Kamfjord fra Tønsberg seilforening seilte også jevnt og godt gjennom hele mesterskapet og tok bronsemedaljen foran Frank Huth fra Seilforeningen 1928 (Stavanger).

I alt deltok 27 båter i mesterskapet.