Mot medaljefinaler i Medemblik

Flere norske seilere ligger an til å nå medaljefonalene i Delta Lloyd Regattaen Se intervju med brødrene Wang-Hansen som deltar i hver sin klasse,

Publisert Sist oppdatert

Dagen så ut som om den var perfekt for seiling med 15-18 knops vind, men seilerne klaget over mange vindkantringer av varierende styrke som krevde at man fulgte godt med underveis. Torsdag var den første agen for demoklassen Moth og kiteboarding.

Av de norske båtene hadde Sonaren med Marie Solberg, Aleksander Wang-Hansen og Per Eugen Kristienasen en god dag, og med 1. og 4. plass ligger de nå på 3. plass sammenlagt. Kristian Ruth fortsetter å seile bra i Laserfeltet med 43 båter. Han ligger på 8. plass etter tre dager med plasseringene 14 og 7 igår. Samme plassering holder Sebastian Wang-Hansen blant de 30 RS:X brettene. Begge disse ligger an til medaljefinale, mens man i paralympic-klassene ikke har særskilte finaleseilaser.

Den lille norske troppen i Medemblik består ellers av en 49er med Anders Hylen Klippenberg og Ludvig Lileby Johanssson som ligger på 26. plass, og Nacra 17 seilerne Nicolas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen som ligger som nummer 32 etter tre dagers seilaser.