NORsteam får disponere MÅS Melges

NORsteam får disponere MÅS Melges

NORsteam prosjektet får nå den bredde Norges Seilforbund har bestrevet ved at laget nå også får en Melges 24 til disposisjon for sesongen,

Publisert Sist oppdatert

MÅS fondet er opprettet av familien Nergaard og forvalter midler etter avdøde Kalle Nergaard hvis motto var Moro å seile, MÅS. Disse midlene går til vedlikehold av en Meges 24 som Norgesvennen Craig Symonette, 5.5 meter seileren fra Nassau, Bahamas som med stor regelmessighet har deltatt i Hankø-regattaene de siste 25 årene, har forært Melges klubben. Den tildeles etter søknad et ungt lag som vi satse, for en sesong av gangen.

For 2014 er dette laget NORsteam laget, seilerne som deltar i Norgers Seilforbunds stårbåtprogram og som allerede har en Farr 40 til rådighet. Thomas Nilsson i Wolfpack teamet har overtatt ansvaret forf NORsteam i inneværenede år, og seilerne blir derfor med i et spennende miljø i Leangbukta med de sprekeste norske havseilerne, og flere båter i mellomstørrelsen, som Melges 24 og Albin Express. Dette blir dermed et kraftsenter for norsk seilsport og vil trolig gjøre det mulig å danne et  mulig Volvo Ocean race lag med bare norske seilere om det skulle la seg gjøre å stable et lag på beina til 2017/18..

Thomas Nilsson uttaler: - På vegne av NORsteam og NSF ønsker jeg å takke Melgesklubben , MÅS Fondet og ikke minst familien Nergaard for tildelingen av årets MÅS Melges. Vi skal vise at vi er denne tilliten verdig og ikke minst gjennom aktiv deltagelse i Melgesklassen i år leve opp til mottoet . "Moro Å Seile".