To nordmenn i Finnjolle-EM

Anders Pedersen gjorde en stødig innsats i Finnjolle-EM.

HOVEDBILDE: Anders Pedersen gjorde en god figur under EM i Finnjolle. (Foto: Breschi)

Hele 101 Finnjolleseilere stilte til start under europamesterskapet i Finnjolle, som ble avholdt i La Rochelle i Frankrike og som nå er avsluttet. Anders Pedersen fra Drøbaksund endte til slutt på en 32. plass, etter å ha hatt en jevnt god serie med 19. plass som den beste enkeltplasseringen. Med det var han 5. beste skandinav i mesterskapet.

Utklassing

Suveren mester ble briten Giles Scott, som med hele 7 av 12 mulige seire slo knock out på konkurrentene og vant med hele 50 poengs margin på sølvmedaljøren, slovenske Vasilij Zbogar. Sjelden har noen vunnet et EM så overlegent før, og sett i lys av at samtlige 101 båter seiler hele mesterskapet i ett felt – og ikke i mindre heat som i Laser – er jevnheten og de syv førsteplassene imponerende.

Bronsen gikk til en annen brite, Edward Wright, så det er åpenbart at britene har klart å fylle godt på i Finnjolle-klassen etter at deres tidligere suvere ener, Ben Ainslie, ga seg.

Ny, norsk Finnjolle-seiler

Vanligvis er Anders Pedersen en enslig svale i internasjonale Finnjolle-regattaer, men denne gangen hadde han med seg Europajolle-seileren Lars Brodtkorb fra Horten, som debuterte i et mesterskap i denne klassen med en 60. plass sammenlagt. Han innledet mesterskapet med en glitrende 14. plass, der han slo Anders Pedersen (som kom på 19. plass), men kom ned på jorden igjen med en 80. plass i andre seilas. Deretter varierte plasseringene mellom 37. og 64. plass.

For Anders Pedersen varierte plassene etter 1. seilas mellom 23. og 48. plass.