Gode enkeltplasseringer for norske Melgesseilere

De tre norske EM lagene hadde gode enkeltplasseringer, men manglet jevnheten for å nå helt til topps i mesterskapet som ble avsluttet på Balatonsjøen lørdag,

Publisert Sist oppdatert

Kampen om MKB Bank Melges 24 European Championship ble hard og vinneren ble ikke klar før i den aller siste seilasen. Regjerende EM og verdensmester  Franco Rossini's sveitsiske lag «Blu Moon» tok hjem nok en tittel ved å matchseile italienske Matteo Balestrero på «Giogi».

For de norske seilerne anført av Øyvind Jahre, Herman Horn Johannessen og Peder Nergaard ble det et lagmessog godt mesterskap med 10, 11 og 16 plass i det 62 båter store feltet med Europas beste seilere i den krevende Melges 24 klassen. Særlig i avslutningen gikk det bra for enkelte av de norske seilerne, Øyvind Jehre avsluttet med to fjerde og en førsteplass som tellende, og Peder Nergaard med 1. og 2. plass, mens Hermann Horn Johannessen som helt til siste dag var best av nordmennene med gode muligheter for en topp ti plassering, falt litt av mot slutten av mesterskapet.