Nedtur, men fremgang i Hyères

Medaljehåp ble til to fjerdeplasser.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Det norske Sonar-laget ble liggende bakpå i siste dag i Hyeres, mens det franske laget (i forgrunnen) ble disket fra seier fordi rormannen satt for langt ut. [Foto: Yvan Zedda]

Håpet om seier eller medalje røk for den norske trioen i Sonar-klassen. Marie Solberg, Aleksander Wang-Hansen og Per Eugen Kristiansen tok ikke godt nok vare på sjansen de hadde siste dag av verdenscupen i Hyères, for med 5. og 3. plass endte de på den sure 4. plassen. Det var fem poeng fra seieren og to fra bronsen.

Disket fra seier

Selve medaljestriden ble avgjort i juryrommet. Franskmennene Bruno Jourdren, Nicolas Vimont Vicary and Eric Flageul vant begge de to siste seilasene men det britiske laget med John Robertson, Hannah Stodel og Stephen Thomas protesterte på at rormannen hadde sittet utenfor fotlisten på dekket.

Britene fikk medhold og det franske laget fikk 20 prosent i straff i de to siste seilasene, og det betød at det ble det britiske laget som vant sammenlagt. Australierne som lå bak den norske trioen før siste dag, tok bronse.

Også Bjørnar Erikstad kom på fjerdeplass i 2.4 mR, men det var en mer gledelig fjerdeplass, for det betød at han klarte å holde britiske Helena Lucas bak seg. Også Erikstad fikk en 3. g 5. plass siste regattadag i Hyères.

Vinner ble Helko Kroeger fra Tyskland.

Intet medal race

Håpet om medal race i Finnjolle, Laser Standard og mennenes RS:X-klasse svant også siste dag. Nærmest var Sebastian Wang-Hansen i RS:X på 14. plass, Anders Pedersen i Finnjolle endte på 15. plass mens Kristian Ruth ramlet ned til 22. plass til slutt.

Maria Aadland Mollestad ble til slutt nummer 21, mens det ferske norske laget i Nacra 17 endte på 61. plass, og med det seilte seg litt opp siste dag.

Fremgang

Selv om den norske innsatsen etter en strålende åpning av Hyères-uken totalt sett dabbet litt av etter hvert som regattaen utviklet seg, representerer innsatsen i Hyères en klar fremgang fra Mallorca-regattaen før påske. Resultatene i årets regatta i Hyères er også klart bedre enn i 2013.

Ser man på de norske plasseringene i forhold til hvor mange konkurrenter det var i de enkelte klassene, var det Sebastian Wang-Hansen som stod for det beste norske resultatet. Med en 14. plass av 91 deltagere seilte han til 84,6 prosent av det maksimalt oppnåelige; en førsteplass og 100 prosent.

Nest best var Kristian Ruth som seilte til 82,1 prosent, mens Bjørnar Erikstad og Anders Pedersens plasseringer ga henholdsvis 75,0 og 74,6 prosent.

Grafen viser de enkelte seilernes utvikling, fra Hyères i 2013, via Mallorca 2014 og frem til årets Hyères-regatta.