Har bronse i hånden – kan bli gull

Har bronse i hånden – kan bli gull

Bare tre poeng skiller den norske Sonar-trioen fra å vinne verdenscupen i Hyères.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Det norske Sonar-lagfet må holde alle konkurrentene bak seg i dag – da kan det bli gull. (Foto: Jacob Haug)

Det går mot en spennende finaledag for Marie Solberg, Aleksander Wang-Hansen og Per Eugen Kristiansen i Sonar-klassen. Før dagens avsluttende seilaser skiller det bare fire poeng mellom 1. og 4. plass – og det norske laget ligger på en 3. plass. Og bortsett fra en glipp i siste seilas i går, da de kom sist etter å ha blitt hektet av i starten og tatt sjanser i et forsøk på å seile seg opp igjen, er det den norske båten som har best statistikk av de fire med tre seire i de forutgående seilasene. Foran seg har de et engelsk og fransk lag – bak dem jager et australsk lag.

– Ja, det er klart vi vil være med og kjempe. Gjør laget arbeidsoppgavene sine og får til to gode seilaser bør det være gode muligheter for å lykkes. Men det er veldig jevnt, sier landslagstrener Jacob Haug.

Medalrace nesten utenfor rekkevidde

Ingen andre norske seilere har medaljesjanser, men Sebastian Wang-Hansen i RS:X og Kristian Ruth i Laser Standard har en mulighet – skjønt den begynner å bli teoretisk – til å komme blant de 10 som får seile medalrace på lørdag.

Sebastian ligger på 12. plass sammenlagt, men poengmessig er det et stort sprang opp til 10. plass – hele 27 poeng. Kristian Ruth ligger på 18. plass, men har litt færre poeng opp – 25. Dessuten er det flere seilere med i gullfeltet i Laser enn i RS:X, så poengutslagene kan bli større. Men det må nok to ensifrete plasseringer til for Asker-seileren Ruth dersom han skal få en plass i det gode selskap.

Bjørnar Erikstad ligger på 4. plass i 2.4 mR, men også for ham er veien opp til medalje blitt for lang.

– Oppgaven hans blir å holde engelske Helene Lucas på 5. plass bak seg, sier Haug.

Anders Pedersen god i Finnjolle

De øvrige norske seilerne er plassert slik:

  • Mara Aadland Mollestad, 21. plass i RS:X
  • Anders Pedersen, 16. plass i Finnjolle
  • Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen, 64. plass i Nacra 17
Anders Pedersen avsluttet med en sterk 5. plass i siste seilas i Finnjolle, mens Nacra 17-laget fikk sitt første ensifrete resultat i går – en 8. plass i sølvfinalen i siste seilas.

I dag er det varslet nordvestlig vind som vil øke ut over dagen. På det meste vil vinden komme opp i 7–8 m/sek.