Søk i arkivet

TETT: Laser-feltet er stort og tett, men Kristian Ruth henger godt med. [Foto: Franck Socha]
TETT: Laser-feltet er stort og tett, men Kristian Ruth henger godt med. [Foto: Franck Socha]

Sonar-laget på gang i Hyères

Med to seire i gårsdagens seilaser viser Sonar-laget at de har noe på gang.

HOVEDBILDE: Det norske Sonar-laget seilte inn til to seire i går. [Arkivbilde]

Det norske Sonar-laget med Marie Solberg, Aleksander Wang-Hansen og Per Eugen Kristiansen hadde en god dag i går under verdenscup-regattaen i Hyères i Frankrike. De vant de to seilasene og klatrert opp på bronseplass sammenlagt.

– De har hele tiden tatt små skritt i riktig retning, og etter at vi de siste dagene har hatt inngående debrief blant annet på startene, satt de i dag. Tidligere har de vært den lille meter’n bak og hatt litt for liten luke i le, forteller treneren Jacob Haug.

– De har bra fart og seilt seg opp igjennom feltet, fortsetter han.

Stødig, men ikke stødig nok
Laget omrokkerte på plassene før denne sesongen. Nå er det Marie som styrer, mens Aleksander i større grad har hånd om strategi og taktikk. Dette har det tatt noe tid å innarbeide, men Haug er godt fornøyd med utviklingen.

– Bjørnar Erikstad seiler stødig, men ikke stødig nok, mener Jacob Haug, som er landslagstrener for Norges to paralympics-båter.

– Det blir litt mye 3.,4. og 5. plasser i stedet for 1., 2. og 3. plasser. Han er alltid med og kjemper og er aldri langt bak vinneren, men det mangler det lille som kan bringe ham helt opp i teten, sier Haug.

Han legger til at det kvalitativt er meget sterke felt i begge paralymics-klassene og at topp 6 fra paralympics i 2012 er representert i dem begge.

Ulike bølgeforhold
I går var det en aning lettere vind enn de to innledende dagene, og den kom fra vest i stedet for fra øst. Det ga helt andre bølgeforhold. Med østavind kommer vinden inn ra havet og gir utfordrende sjø, mens vestavind kommer fra land og gir flatt vann.

Onsdagens seilaser var de første der klassene var inndelt i gull- og sølv-felt, hvilket betyr skjerpet konkurranse. Dette ga seg noe utslag på resultatene til de norske seilerne, men de henger alle fortsatt godt med. Finnjolle-seileren Anders Pedersen fortsatte sågar klatringen på resultatlisten og ligger nå på en 16. plass.

– Jeg synes alle de norske seilerne har løftet seg etter seilasene på Mallorca tidligere i måneden, kommenterer Haug.

Medal-race innen rekkevidde
Seilasene fortsetter i dag og fredag, hvoretter de beste 10 går videre til medal race på lørdag. For paralympics-klassene avsluttes verdenscupen på fredag.

Slik resultatlisten ser ut før dagens seilaser ligger både Sebastian Wang-Hansen i RS:X og Kristian Ruth i Laser Standard slik til at medal race kan være innen rekkevidde. Sebastian holder en 13. plass, mens Kristian ligger på 12. plass i det 123 båt store Laser-feltet. For Anders Pedersen kan veien frem til de beste ti synes vel lang.

Maria Aadland Mollestad ligger på 21. plass i RS:X, mens Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen er nr. 67 i Nacra 17. De kunne imidlertid glede seg over en 15. plass i sølvfinalens siste seilas i går.

Lett vind i dag
I dag er det varslet lettere vind og helt andre forhold, noe som kan gi store omrokkeringer i feltet. Å omstille seg til andre forhold blir de norske seilernes utfordring i dag.


 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen