Stafett- og matchseiling i Oslo Boat Show

Publikum kan følge Norges beste seilere på nært hold under båtfestivalen på Tjuvholmen til helgen.

Publisert Sist oppdatert

Oslo Boat Show starter fredag med stafett for Laserne, en regattaform vi har sett lite til her hjemme, men som er egnet for show og moro både for seilere og publikum. Med unntak av Kristian Ruth som for tiden deltar i verdesncupregatta i Hyeres stiller alle Norges beste laserseilere til start i stafetten som forgår i bassenget mellom Tjuvholmen og Filipstad, rett under restaurantene på bryggekanten.

I alt deltar to lag med to jenter og to gutter på hvert. Banen er kort, med bare ca 150 meter mellom start og kryssmerket, og i det smale bassenget  vil det bli hyppige slag og jibber underveis.

Seilerne som deltar er Line Flem Høst, Celine Herud, Tiril Bue, Marthe Enger Eide, Mathias Mollatt, Hermann Tomasgaard, Henrik Begby og Eirik Gramnæs. Sammen har disse seilerne sanket EM og VM titler i store mengder i aldersbestemte klasser i Laser de siste årene, og det er lenge siden Norge har hatt et mer lovende kobbel av unge jolleseilere.

Regattaen starter kl 1700 og publikum kan følge seilasene fra slag til slag og jibb til jibb og alle vekslingene fra nært hold til kommentarer fra et dyktig speakerkorps.

Lørdag og søndag overtar matchseilerne med KNS Spring Cup som arrangeres på banen mellom Tjuvholmens sydvestside og Filipstad. Seilasene starter begge dager kl 1000 og alle de beste norske g flere gode utenlandske matchseilere deltar i regattaen som publikum kan følge på nært hold. Etter round robin der alle møter alle i innledende runder lørdag, er det finaleseilaser søndag, fra kl 1200 med speakertjenester fra land.