Søk i arkivet

LUFTIG: Den utvilsomt luftigste klassen i Hyeres er den nye OL-klassen Nacra 17. [Foto: Franck Socha]
LUFTIG: Den utvilsomt luftigste klassen i Hyeres er den nye OL-klassen Nacra 17. [Foto: Franck Socha]

Status quo for Hyères-seilerne

Det ble nok en solid dag for de norske seilerne i verdenscupen i Hyères.

HOVEDBILDE: Sebastian Wang-Hansen hevder seg fortsatt svært godt i et tøft felt av RS:X-seilere [Foto: Franck Socha]

«Champagne-seiling» og «glamour-forhold», slik karakteriserer de franske arrangørene av Hyères-regattaen selv dagens forhold. 5-6 m/sek stødig vind fra øst – og sol, slik var det.

Og det ble nok en dag med stødig seiling av de norske seilerne, noe som bidro til at de aller fleste beholdt de gode plasseringene de hadde opparbeidet seg etter første dag. Det gjør også sitt til at mange av dem kvalifiserte seg til gullfinalene for de kommende dagene.

Den eneste av seilernhe som rykket frem på listene, var Finnjolle-seileren Anders Pedersen, som med en 11. og 21. plass i dag rykket en plass frem – til en 18. plass. Kristian Ruth beholdt sin 12. plass i Laser Standard. En 16. og 9. plass ble dagens beholdning for ham.

Sebastian Wang-Hansen rykket ned til 10. plass sammenlagt i RS:X, til tross for gode 10., 6. og 2. plass i dagens seilaser. Kollega Maria Aadland Mollestad i dameklassen fikk serien 14-16-35 i dag, noe som sendte henne ned til 19. plass sammenlagt.

Paralympics-seilerne i 2.4 mR og Sonar rykket begge ned til 5. plass sammenlagt, mens Nacra 17-seilerne slet litt mer i dag. Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen er nå nr. 65 sammenlagt.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen