Søk i arkivet

God norsk start i Hyères

Første dag av verdenscup-regattaen ble oppløftende sett med norske øyne.

HOVEDBILDE: Kristian Ruth med NOR i seilet ligger godt fremme. Feltet ledes av brasilianske Bruno Fontes, som ligger på plassen foran Ruth i sammendraget. [Foto:Franck Socha]

1111 seilere fra 59 nasjoner startet i dag i verdenscup-regattaen i den franske byen Hyères i dag, og de ble velsignet med praktfulle forhold; sol og 7–8 m/sek vind fra øst. Dette så ut til å inspirere de norske seilerne, for resultatene etter første dag markerer en markant fremgang i forhold til regattaen på Mallorca før påske.

Den kanskje aller sterkeste prestasjonen sto brettseiler Sebastian Wang-Hansen for. Av 91 seilere i RS:X-klassen ligger han foreløpig på en 9. plass sammenlagt med serien 7-5-3.

Stort dårligere er ikke Kristian Ruth i Laser Standard. Fasit etter tre seilaser er en 12. plass sammenlagt blant 123 Laser-seilere som er delt opp i to felt på drøyt 60 båter hver. 7., 4. og 8. plass blant disse forteller om at Asker-seileren hadde en jevn og god dag.

4. plasser
Bjørnar Erikstad ligger på 4. plass i 2.4 mR i konkurranse med 15 andre seilere. Samme plassering har trioen i Sonar, Marie Solberg, Aleksander Wang-Hansen og Per Eugen Kristiansen. Her er det imidlertid bare åtte båter med. Både Erikstad og Sonar-seilerne er med i medaljekampen i sine klasser.

Også Maria Aadland Mollestad har hatt en god start i damenes RS:X-klasse. Hun ligger på 18. pass blant 58 seilere, og har seriene 13-17-22.

19. plass ligger Finnjolle-seileren Anders Pedersen på etter en 11. og em 31. plass. 59 båter deltar i Finnjolle-klassen.

Nacra 17
Norges ferskeste verdenscup-seilere, Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen i katamaran-klassen Nacra 17, ligger på 55. plass av 77 båter. Videoen under viser litt om hva Nacra 17-seiling dreier seg om!

Verdenscup-regattaen fortsetter tirsdag 22. april, og gledelig for de norske seilerne er det varslet de samme forholdene. Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen