God norsk start i Hyères

Første dag av verdenscup-regattaen ble oppløftende sett med norske øyne.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Kristian Ruth med NOR i seilet ligger godt fremme. Feltet ledes av brasilianske Bruno Fontes, som ligger på plassen foran Ruth i sammendraget. [Foto:Franck Socha]

1111 seilere fra 59 nasjoner startet i dag i verdenscup-regattaen i den franske byen Hyères i dag, og de ble velsignet med praktfulle forhold; sol og 7–8 m/sek vind fra øst. Dette så ut til å inspirere de norske seilerne, for resultatene etter første dag markerer en markant fremgang i forhold til regattaen på Mallorca før påske.

Den kanskje aller sterkeste prestasjonen sto brettseiler Sebastian Wang-Hansen for. Av 91 seilere i RS:X-klassen ligger han foreløpig på en 9. plass sammenlagt med serien 7-5-3.

Stort dårligere er ikke Kristian Ruth i Laser Standard. Fasit etter tre seilaser er en 12. plass sammenlagt blant 123 Laser-seilere som er delt opp i to felt på drøyt 60 båter hver. 7., 4. og 8. plass blant disse forteller om at Asker-seileren hadde en jevn og god dag.

4. plasser

Bjørnar Erikstad ligger på 4. plass i 2.4 mR i konkurranse med 15 andre seilere. Samme plassering har trioen i Sonar, Marie Solberg, Aleksander Wang-Hansen og Per Eugen Kristiansen. Her er det imidlertid bare åtte båter med. Både Erikstad og Sonar-seilerne er med i medaljekampen i sine klasser.

Også Maria Aadland Mollestad har hatt en god start i damenes RS:X-klasse. Hun ligger på 18. pass blant 58 seilere, og har seriene 13-17-22.

19. plass ligger Finnjolle-seileren Anders Pedersen på etter en 11. og em 31. plass. 59 båter deltar i Finnjolle-klassen.

Nacra 17

Norges ferskeste verdenscup-seilere, Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen i katamaran-klassen Nacra 17, ligger på 55. plass av 77 båter. Videoen under viser litt om hva Nacra 17-seiling dreier seg om!

Verdenscup-regattaen fortsetter tirsdag 22. april, og gledelig for de norske seilerne er det varslet de samme forholdene.