Norske seire i verdenscup-avslutningen

Bjørnar Erikstad briljerte og vant de tre siste seilasene i 2.4 meter klassen, men også andre norske seilere avsluttet verdenscupregattaen på Mallorca med stil.

Publisert Sist oppdatert

Erikstad sikret seg med det en klar 3. plass i sin klasse, bare slått av gullvinneren fra sist paralympics, Helena Lucas, og Megan Pascoe. Erikstad var hele 15 poeng foran nummer fire i klassen.

Mathias Mollatt hadde også en god avslutning i en regatta som startet under pari. Mollatt vant sølvfinalen med seier i begge de to siste seilasene og slo blant annet svenskenes antatt beste Laser-seiler for øyeblikket, Jesper Stalheim. Kristian Ruth ble imidlertid best av de norske Laser-seilerne med 34. plass sammenlagt,

De norske 49er FX seilerne har tidvis vist god seiling og begge lagene var nær ved å kvalifisere seg til gullfinalen. Ragna og Maia Agerup var beste norske lag med 27. plass til slutt, mens Helene Næss og Marie Rønningen vant den siste seilasen og endte på 31.plass. De hadde også en 2. og en 3. plass i enkeltseilaser i sølvfinalen,

I Laser Radial ble det norsk 18. og 22. plass ved Marthe Enger Eide og Tiril Bue, mens Sebastian Wang-Hansen endte på 16. plass i brettklassen RS:X.

Selv om resultatene for de norske seilerne var i underkant av forventingene, seilte mange seg opp gjennom regattaen og avlutningen var absolutt løfterik for flere av dem.