ISAF avslutter verdenscup med finale for de beste

ISAF omarbeider sin Sailing World Cup og ansetter John Craig som World Cup sjef. Han skal levere det nye produktet.

Publisert Sist oppdatert

ISAF Sailing World Cup er den årlige serien som omfatter alle OL og paralympiske klasser. Nå skal serien spisses med ISAF Sailing World Cup Grand Final. Denne skal omfatte de 15-20 beste fra hver av klassene i en fire dager lang regatta der det blir store pengepremier og den beste av de beste skal krones som ISAF Sailing World Cup Champion. Denne finalen skal gi ISAF, medlemsnasjonene, seilere og sponsorer en høyprofliert årlig regatta som kulminerer i en direkte sendt TV finale.

ISAF har ansatt John Craig som Head of the ISAF Sailing World Cup. Han tok plass i sine nye kontorer i Southampton 1. april.

Den første ISAF Sailing World Cup Grand Final skal finne sted i Midtøsten i desember i år, og deltakelsen skal være basert på kvalifisering gjennom ISAFs ranking per 22. september samt resultatene fra ISAF VM i Santander i september og verdenscupregattaen i Qingdao i oktober.

Antall båter i hver klasse vil være enten 15 eller 20. Pengepremier og transportstøtte vil bli tilbudt fra arrangøren.

ISAF Sailing World Cup i 20014/15 starter med regattaen i Melbourne i desember i år og skal avsluttes med finaleseilasene i oktober 2015. 

Disse vil automatisk være kvalifisert til finalen i 2015:

• Vinner av hver av ISAF Sailing World Cup regatta;

• Beste kontinentale mannskap.

• Topp tre i klassenes VM.

• Topp seks på ISAF World Sailing Rankings;

• ISAF inviterte wild cards.

Spissingen av seilernes verdenscup er initiert av den nye ISAF presidenten Carlo Croce som er grundig intervjuet i det siste nummer av Seilas.