Søk i arkivet

Denn danske spissgatteren kommer fra Tyskland.
Denn danske spissgatteren kommer fra Tyskland.

Nærmer seg 75 båter

Årets store regatta for klassiske seilbåter, Europe Week 2014 har hatt stor pågang med nye deltakere de siste dagene. Nå utsetter arrangøren påmeldingsfristen til 15. april i håp om å få med enda flere.

Hovedbilde: Denne båten kommer helt fra Russland for å delta.

Europe Week blir en storstilt mønstring av regattabåter fra Skandinavia og Tyskland med mange klassikere i 12, 10, 9 og 8 meter klassene, i tillegg til en rekke interessante båter utenom den vanlige klassefordelingen.

Den største: «Eileen II», Erling Storms gaffelriggede ketch,  fersk fra omfattende oppgradering til Danmark,De minste, Oslojollene i Bundis som i år feirer 20 års jubileum;Oslojollen er konstruert av Erling Kristoffersen i 1938, men seiles aktivt fremdeles av en gjeng seilere i Bundefjorden.

Ti av deltakerne var også med under Europauken i 1914, og i det siste er det kommet til flere "moderne klassikere", som NOR 1, «Nora», tegnet av Cecil Stephansen tidlig på femtitallet, og Birger Kullmanns prektige «Touch Wood» ex «Grand Piano» fra 1992.

I alt blir åtte nasjoner representert i regattaen som starter i Sandefjord 15. juli, fortsetter i Son fra 18. til 20 juli og avsluttes i Oslo 22. juli.
I Oslo blir båtene fortøyd ved KNS havn på Dronningen og regattaen vil prege klubblmiljøet i tre hektiske dager. I alle havner blir det lagt til hyggelige sosiale arrangementer.

Les mer her

Du kan også lese mer om Europe Week 2014 i Seilas 2/2014 som straks er i handelen,

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen