Forsiktig verdenscupstart

Med unntak av Bjørnar Erikstad som seiler fjellstøtt, hadde de norske seilerne en moderat start på verdenscupregattaen i Palma.

Publisert Sist oppdatert

Sportssjef i Norges Seilforbund, Jan Steven Johannessen, var bare moderat fornøyd etter første dags seilaser, som gikk i lett til skiftende havbris på Palmabukta. Det er tidlig å sette karakterer etter tre seilaser, men bortsett fra Erikstad, som ligger på 3. plass bak to britiske seilere, var det bare Laser Radial-jentene han syntes innfridde sånn noenlunde. Med dagens resultater ligger både Marthe Enger Eide og Tiril Bue an til å nå gullfinalen, henholdsvis på 29. og 30. plass av de 96 båtene i klassen.

Minst dårlig av de norske Laser Standard-seilerne var Kristian Ruth. Han ligger som nummer 54 med 18. og 12. plass som tellende.

Generasjonsskifte

49er-klassen gjennomgår et generasjonsskifte internasjonalt, og slik sett er timingen god for et nytt norsk lag. Anders Hylen Klippenberg og Ludvig Lilleby Johansson startet dagen med en fin 8. plass, men med 30. plass i den andre ligger laget på 47. plass sammenlagt.

Jentene i FX har gullfinale innenfor rekkevidde med 27. og 29. plass etter første dag. Best av de norske er Helene Næss og Marie Rønningen som åpnet med 8. plass, mens Ragna og Maia Agerup er litt hemmet av Maias fingerskade. Den er smertefull og krever at to av fingrene er teipet sammen. Laget hadde gode starter, men småfeil underveis gjorde det vanskelig.

Under pari

Brettseilerne leverte under pari og verken Maria Mollestad eller Sebastian Wang-Hansen ligger blant de 30 beste.

Verdenscupdebutantene i Nacra 17, Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen, er 52 av de 73 startende etter første dags seilaser, og man må helt ned på 60. plass for å finne Norges enslige Finnjolle-seiler Anders Pedersen.

Etter dagens seilaser skal seilerne fordeles i gull, sølv og bronsefinaler og igjen ser det ut til at vi må sette vår lit til jentene.