Ekstremfinaler provoserer seilerne

Klasseklubbmiljøene i jolleklassene er provosert over nye NM regler fra NSF som blindt favoriserer resultatene fra én avgjørende seilas.

Publisert Sist oppdatert

De tre klasseklubbene for junior jolleseilere i Norge, Laserklubben, Europajolleklubben og 9er klubben har i dag sendt et usedvanlig skarpt brev til Norges Selforbund der man beskylder styret i NSF for mangel på samarbeidsånd og for å overkjøre de mest aktive jollseilerne i Norge.

Saken klasseklubbene er opprørt over,  er at Norges Seilforbund på tvers av anbefalingene fra jollelkassene har vedtatt et nytt regelverk for NM der én finalesailas som skal seiles kloss opp til land skal avgjøre Norgesmestertittelen uten at innledende seilaser skal telle i det hele tatt.

- Vi er åpne for å diskutere nye regattaformer, sier leder i 9er klubben Karl-Christian Agerup, - men denne ekstremlinjen fra NSF tjener ingen. Den vil oppfattes som tilfeldig for dem det gjelder og vil i for stor sannsnynlighet favorisere lettvektsseilere fordi seilingen skal foregår nær land. Det er meg bekjent ingen eksempler på at andre har gått så langt. Vi blir prøvekluter i ett så viktig regatta som NM istedefor å prøve ut ulike former gjennom en sesong, fortsetter han»

Det er også kommet signaler om at motstanden er stor også hos arrangerende klubb for årets seilforening, Stavanger Seilforening.

- Vi kommer til å ta dette opp med våre medlemmers respektive klubbe. Vi mener styret burde satse på en samarbeidslinje med dem de gjelder istedenfor å bruke makten de har, avslutter Agerup.