Nord Europeisk Cup skaper stor interesse for Expressklassen

De nasjonale mesterskap i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland teller med når sommerens nord europieske mester i Expressklassen skal kåres

Publisert Sist oppdatert

Vinneren av den nyetablerte North European Express Championship Cup kåres etter at tre av de fire nasjonale mesterskapene teller i sammandraget.  Serien starter med det svenske mesterskapet i Marstrand, 1 – 3 august, det danske mesterskapet på Fyn. 15 – 17 august,  NM og nordisk mesterskap, Oslo, 22 – 24 august og det tyske mesterskapet i Flensburg, 12 – 14 september.

Serien vil være en fin stimulans for båttypen som ble tegnet av Peter Norlin allerede i 1978 og som nå opplever alle tiders renessanse. Oslo Seilforening er arrangør når Express klassen har sitt NM og Nordisk mesterskap og det antydes at så mange som 80 båter kan komme til å delta i mesterskapet som får sin base på Lille Herbern ved Bygdøy. Express klassen har lenge vært en prioritert klasse i Oslo Seilforening som legger opp til tre fine regattadager fra 22 - 24 august, pluss tune-up regatta tirsdag 19. august. Påmeldingen starter 1. april.

Baneområdet for NM/NoM vil ligge på Bundefjorden eller Lysakerfjorden og det vil bli seilt på pølsebaner. NM festen foregår på Lille Herbern lørdag 23/8.