Trangt rundt merkene i J/70

Eivind Astrup varmer opp før Express sesongen med J/70 i Miami. Her er det mye råseiling synes han.

Publisert Sist oppdatert

Eivid Astrup har hatt to J/båter tidligere og han fant seg fort til rette i den nye og raskt voksende J/70 klassen. 500 båter er levert på knappe to år og 41 av dem deltar i regattaen i Miami. Det er høyt nivå på seilingen, med mange proffe og seilmakere ombord i båtene, folk han husker fra tiden i Farr 40. Astrup seiler her sammen med Lasse Berthelsen og Frederik Prydz.

BACARDI Miami Sailing Week Bacardi Sailing Week som går parallelt med Bacardi Cup, startet igår med to seilaser. Den planlagte tredje seilasen ble avlyst på grunn av tornadovarsel.

- Relativt OK første seilas med 14 plass, men bedre annen seilas med alle rundinger mellom 5 og 8 plass, sier Eivind Astrup til Seilas. - Så frem til praktfull siste legg i plan, men hva hjelper vel det når spinnakerfallet forsvinner til topps uten spinnaker, så det ble 36. plass der. Heldigvis hadde en av oss gitt en skjerv til en tigger i morges, så tredje seilas ble avlyst grunnet tornadovarsel. I morgen bør vi nok gi en almisse til kjerka før start, sier Astrup som synes det er fint å være tilbake i manesjen igjen.