Superrask VO65

Brunel truet 24 timers rekorden. Se video.

Publisert Sist oppdatert

De som lurte på hvor rask egentlig den nye VO65 er, trenger ikke lure lenger. Den er rask! Med 540 nautiske mil i loggen på 24 timer under seilas mellom England og Kanariøyene i forrige uke, var «Brunel» kun 56 nautiske mil unna rekorden satt av Volvo Open 70 «Ericsson» 4 i 2008. «Brunels» døgnmål tilsvarer 22.5 knop (42 km/t) i snitthastighet.

- Det er temmelig bra, mente Bouwe Bekking som kunne fortelle at de hadde målt 45 knops vind mot og 35 knops medvind underveis. - Båten og mannskapet klarte seg bra, sa han og kunne ikke rapportere om noen skader.

En av de viktigste faktorene for båtens seilegenskaper er mulighetene for å tilte kjølen, slik at baugen løfter seg og man unngår å sette nesa i sjøen. Det var et problem med de "gamle" VO70 båtene, men som gjør de ny sikrere og raskere på unnavinds seilas. - Det er en ny måte å seile på og som gjør det mye mer behagelig når man faller av, sa Bekking. - Den nye Volvo Ocean 65 har noe mindre seilkraft enn forgjengeren, men dersom man kan balansere i forhold til andre parametere som for eksempel valg av seil er den like hurtig. Vi ha lært mye på denne turen, sier Bekking som mener ting ser lovende ut.