NORC Ranking-start på Aker brygge

Volvo Aker Brygge Cup innleder  – NM i Tønsberg avslutter – årets NORC Ranking.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: NORC Rankingen starter i år på Aker brygge.

Ialt vil det være fire regattaer som teller, og Norwegian Offshore Racing Club tror på bedre deltagelse enn noensinne.

– Overgangen til  NOR-Rating har gjort det lettere enn noen gang å delta i NORC Rankingen  og med flere spennende grep har NORC stor tro på at enda flere båter ønsker å prøve seg i årets regattaer.  NORC ser med andre ord frem mot tidenes mest aktive sesong i norsk storbåtseiling, skriver klasseklubben i en pressemelding.

Og de fire arrangementene som teller, selger de inn slik:

• NORC åpner sesongen med seiling fra Aker Brygge 24.–25. mai! Aker Brygge er Norges desidert mest kjente bryggeområde og med et yrende folkeliv langs bryggene blir det garantert god stemning. Med kort vei til de største havnene i Norge og rammen Aker Brygge gir for de sosiale aktivitetene på land ligger alt til rette for et stort og ikke minst spennende felt. Kan man ønske seg en bedre sesongåpning?

 

• 21. – 22. juni har NORC igjen gleden av å invitere til et av de desiderte høydepunktene for sommeren i form av Hankø Big Boat Series og seiling på en av Norges beste regattabaner. Hankø viser seg år etter år å være et vinnende konsept. Sol, sommer, seiling og party på bryggekanten – det er på Hankø sommeren starter for mange seilere og 2014 blir intet unntak!

 

• Moss Seilforening  har valgt å ta en pause fra NORC-rankingen , men Son Seilforening står klar til å ta over stafettpinnen og inviterer til en skikkelig kanonhelg 16. – 17. august. Son var ved oppstarten av storbåtserien i Norge en av havnene med høy stjerne hos seilerne og NORC ser frem til gjensynet med en av Oslofjordens absolutt triveligste sommerbyer. Son har også et rykte på seg for å levere et sosialt program i ypperste klasse og gjør neppe skam på omdømmet når NORC-flåten inntar byen.

 

• Sist, men ikke minst avholdes NORC-NM nok en gang i Tønsberg Seilforening 20. – 21- september. Tønsberg har gjennom de siste årenes arrangementer vist seg som den perfekte vert for norgesmesterskapet i storbåtseiling, og med 30 båter på linjen under NM i 2013 friskt i minne er det bare å begynne å glede seg allerede nå.