Ny spansk-new zealandsk båt i Volvo Ocean Race?

Mye kan tyde på det etter at Grant Dalton returnerte fra Madrid til Auckand i går med en undertegnet kontrakt i bagasjen.

Publisert Sist oppdatert

Grant Dalton hadde ikke før satt bena på jorden i Auckland før New Zealand's TV3 News kontronterte ham med håndfaste rykter om et nytt VOR prosjekt som en av Spanias mest erfarne og innflytetlsesrike journalister, Nicolas Terry hadde gravd opp

I en tre minutter lang video bekrefter Dalton at han hadde vært i Madrid og signert en partneravtale med Pedros Campos og Team Campos med mål om å få til en Kiwi-spansk deltakelse i det kommende Volvo Ocean Race. Laget skal representere begge nasjoner, slik det var med Camper-prosjektet, men det blir ledet av Emirates Team New Zealand med Chris Nicholson som skipper.

Dalton understreket imidlertid at historien var spekulativ, selv om den også inneholdt en viss sannhet. Alle forutsetninger er ennå ikke på plass. Dalton oppga et budsjett på NZ$30 millioner, tilsvarende €18 millioner, eller NOK 148.500.000, hvorav Team New Zealand kommer opp med €10 millioner og det resterende fra spansk side, hovedsaklig fra forsikringsgruppen Mapfre.

Team Campos bekrefter at det pågår diskusjoner med Grant Daltons Emirates Team New Zealand, men understreker at det ikke er oppnådd noen endelig avtale.