Coville gir opp rekordforsøk

Thomas Coville frykter for sikkerheten dersom han fortsetter rekordforsøket jorden rundt.

Publisert Sist oppdatert

Thomas Coville som med sin 101 fot store trimaran «Sodebo» for 13 dager siden la ut på et forsøk på å slå Francos Joyons solorekord non stop rundt jorden på 57 dager 13 timer og 34 minutter, besluttet igår å gi opp rekordforsøket. Etter å tapt verdifull tid i høytrykket rundt St. Helena frykter han nå at værsystemene vil tvinge ham så langt syd som til 60 gradser syd og bare 300 nautiske mil fra sydpolplatået på den videre ruten.

- Jeg hat stor tillit til båten, men værfilene sier at jeg må langt syd for å ha noen muligheter for å slå rekorden, og selv da kan det være tvilsomt om jeg vil seile raskere enn Francis Joyon, sier Coville. - For meg betyr det at vi må lenger syd enn det jeg har satt som grense for hva som er trygt. Å seile slalom mellom isfjellene syd fo Kergeulen øyene vil innebære stor risiko for meg selv og eventuelt andre om noe skulle gå galt.

Coville returnerer derfor til hjemmehavnen i La Trinité-sur-Mer på Frankrikes Bretagmekyst. Det vil ikke være mulig å foreta flere rekordforsøk denne sesongen og Coville vil eventuelt måtte vente til slutten av året om han igjen vil forslke seg på Joyons rekord.