Hvor gode er Sonar-laget blitt?

Hvor gode er Sonar-laget blitt?

Hva er status for det norske paralympics-laget i Sonar etter at rormannen ble taktiker?

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Det er knyttet spenning til Sonar-lagets debur med Marie Solberg ved rorkulten. [Foto: Jacob Haug]

Aleksander Wang-Hansen, Marie Solberg og Per Eugen Kristiansen har trent ekstra mye denne vinteren etter at de besluttet å rokkere om på plassene om bord. Alkesander har gitt fra seg rorkultforlengeren til Marie. Tidligere var Aleksander både taktiker og rormann, nå er han bare taktiker. Marie skal holde farten i båten på topp.

Har trent godt

I dag starter verdenscup-regattaen  i Miami i USA, men det norske laget har allerede vært på plass i to uker for å trene på den nye arbeidsfordelingen om bord, og i de siste dagene har flere av konkurrentene også kommet på plass. Det har gitt dem en liten pekepinn på hvor de står:

– Etter rormannsbyttet er ikke farten helt optimal ennnå, men vi henger overraskende godt med i feltet, og vi kan være med å kjempe litt blant de første båtene. All treningen i de foregående ukene har gjort oss bedre, og i løpet av denne regattaen får vi en pekepinn på hvordan vi ligger an i forhold til konkurrentene, skriver de i en rapport til Seilas.

De skriver videre at målet laget har for regattaen, er å ha fokus på gode starter og manøvre. Deretter skal de seile så fort de kan og prøve å gjøre de riktige valgene på banen.

– Forhåpentlig er det nok til at vi holder følge med de første i feltet, skriver de. Åtte båter deltar i feltet.

Bjørnar Erikstad blant favorittene

Også Bjørnar Erikstad er på plass i Miami. Han stiller som vanlig i 2,4 mR-klassen, og også han har ligget i Miami og trent siden midten av januar sammen med landslagstrener Jacob Haug.

– Bjørnar har seilt godt tidligere i vinter så det blir spennende å følge ham, sier Haug som tror han vil møte størst motstand fra britiske og kanadiske seilere.

Ferske 49erFX-lag

Norge deltar også med to lag i den nye OL-klassen 49er FX. Både Helene Næss/Marie Rønningen (Tønsberg) og Maia og Ragna Agerup (KNS) er på plass.  

– Klassen har utviklet seg videre enda et godt stykke og det blir spennende å se hvordan de norske jentene klarer seg her borte. Begge lagene har trent mye denne vinteren, sier Jacob Haug til Seilas.