Team Sonar klare for sesongstart

Om ikke lenge er det norske Sonarlaget på plass i Miami. Der skal de tilbringe resten av januar or å trene og delta i årets første verdenscupregatta.

Publisert Sist oppdatert

Selv om det er vinter her hjemme, har det enda ikke vært kaldt nok til at isen har lagt seg i Oslofjorden. Dette utnyttet Aleksander, Jacob og Marie, og seilte 6.januar. De ønsket å teste de siste endringene på det nye storseilet før de tok det med seg til Miami.

Verdenscupregattaen starter 27.januar. Frem til da skal laget ta opp tråden fra treningen i Miami i november, og fortsette med teknisk trening samt starttrening og fart med de andre Sonarlagene. Det kreves mengdetrening for å komme opp på et bra nivå teknisk.

- Vi er avhengige av å trene med andre båter for å få erfaring med kommunikasjonen innad i båten og tette situasjoner med konkurrentene, forteller Marie som er lagets nye skipper

Dette er første regatta der Marie styrer og Aleksander får ansvar for storseiltrim. - Det skal bli spennende å se hvordan vi går i forhold til de andre båtene og hvordan kommunikasjonsflyten er, sier Aleksander.

- Vi er forberedt på å ta et lite skritt tilbake på resultatlisten, og litt nervepirrende blir det jo siden det er første regatta etter byttet,  sier Marie. Sonarens mål for regattaen er å fokusere på startene og det tekniske, og så skal de seile så godt de kan og lære mye slik at de om noen måneder kan ta to skritt frem og klatre oppover resultatmessig der de hører hjemme.

Etter verdenscupregattaen reiser Aleksander, Per og Jacob til Norge for å jobbe en uke. Marie blir igjen i USA frem til laget møtes i St.Petersburg i Florida 10. februar for å delta i en mindre regatta og trene en drøy uke.

Følg laget