17 åringene har nettopp lagt bak seg et EM for juniorer i 29er.
With og Johansson i fin stil.
Bror With og Ludvig Johansson fra Asker.

Unggutter satser i 49er

Bror Føyen With og Ludvig Johansson fra Asker er ennå ikke fylt 18 år, men har allerede tatt steget fra 29er til OL-klassen 49er. Rio 2016 er målet.

Publisert Sist oppdatert

For vel en måned siden seilte de to friskusene fra Asker 29er i jr EM og hadde det ikke vært for en tjuvstart i medaljefinalen kunne det blitt en topp fem plassering sammenlagt på Bror With og Ludvig Johansson. Da hadde gutta allerede bestemt seg for å ta skrittet opp i 49er klassen, etter å ha tjuvtrent med en slik båt parallelt med 29eren i lengre tid. Nå har de skaffet seg OL båten til Christopher Gundersen og Frode Bovim og løfter blikket mot OL i Rio de Janeiro om fire år.

Ikke siden Christoffer Sundby og Frode Bovim tok 4. plass i OL i Athen i 2004 har vi hatt et norsk topplag i 49er. Bovim førsøkte seg riktignok i et nytt OL med Christopher Gundersen som makker i 2008, men uten å nå opp. Med den voksende interessen for 29er i Norge var det bare et tidsspørsmål før de beste ville ta overgang til 49er og nå er altså det første laget på gang, og det ryktes at det vil komme flere.

Selv om Bror With og Ludvig Johansson er relativt ubeskrevne i norsk seilsport har de denne sesongen gjort store fremskritt i 29er og hadde flere topplasseringer i enkeltseilaser under junior EM nylig. Begge guttene kommer fra seilerfamilier. Johanssons far Ola er styremedlem i Akser Seilforening, og With er sønn av Christen med bestefedrene Thor Føyen og Ole With henholdsvs på mor- og farssiden. Enn så lenge er det familiene som er sponsorer for prosjektet, men om det skal bli mulig å satse seriøst mot OL trengs det nok også eksterne midler.

Allerede førstkommende helg skal de norske seilerne få bryne seg på noen av verdens beste 49′er-seilere i dansk mesterskap der blant annet bronse-medaljørene i London-OL, Allan Nørregaard og Peter Lang stiller til start i det klassiske «Aarhus Festugestævne», eller Aarhus Sailing Week/Olympic Autumn Regatta, som er regattaens internasjonale navn og som i dagene 31 august-2. september samler hele den danske 49er eliten. For nordmennene er det en stor fordel at det er et sterkt miljlø både i Danmark og Sverige. Det gjør treningsreisene kortere og bidrar til å holde kostnadene nede.

Seilerne planlegger også en tur til Stockholm i oktober og NSF-samling på Hvasser. Går det som man håper blir det også seiling i varmere strøk i vinter..

Følg Bror With og Ludvig Johansson på facebook