På tide å melde seg på ORCi-NM

15.-16. september samles ORC-flåten i Tønsberg for å kåre Norges beste storbåtseilere. Arrangøren Tønsberg Seilforening håper på opp mot 30 båter til start.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde; Arkivfoto fra fjprårets ORCi NM

Nå er det under en måned igjen til årets høydepunkt for storbåtseilerne og de første påmeldingene har allerede begynt å tikke inn til Tønsberg Seilforening. Håpet er å overgå fjorårets NM som samlet 23 båter og mye tyder på at nærmere 30 båter kan finne veien til Tønsberg. Da vil det i tilfellet bli den beste deltagelsen i et storbåt NM på mange år. Banen det skal seiles på er en av landets beste baner for baneseilas og ligger i kjente farvann for alle Færderseilere, nemlig mellom Vierskjær Store Færder og Fulehuk Fyr.

Stort sett alt av det som regnes som Norges beste storbåtseilere vil ta turen til Tønsberg for å kjempe om norgesmestertittelen, men det er viktig å poengtere at man ikke trenger å være semiprofesjonell for å ha det morsomt. NM har de siste årene vært et vellykket arrangement som gjør at seilerne velger å komme tilbake år etter år. Tidspunktet for ORCi-NM ligger også ideelt til på slutten av sesongen, slik at man kan få ut resultatene av sommerens treningsinnsats og seiling. 

ORCi-NM er åpent for alle som har ORC målebevis og allerede nå er det meldt om stor interesse for årets NM blant deltakere som har seilt NORC-rankingen så langt i år.


Tidsprogram for Norgesmesterskapet i ORCi:

Havneplasser er tilgjengelige fra torsdag 13. september.

Registrering på regattakontoret foregår:

Fredag 14. september fra 18:00 til 21:00

Lørdag 15. september fra 08:00 til 10:00

Program for kappseilasene

Lørdag 15. september 

kl. 08:30 Åpning og skippermøte

kl: 11:00 Første varsel

Søndag 16. september      

kl: 11:00 Første varsel

Antall seilaser hver dag avgjøres av regattasjefen. Det planlegges tre seilaser lørdag og tre søndag.

NM i ORCi er ikke bare tøff og tett konkurranse på vannet men også det sosiale står i fokus. Tønsberg Seilforening kommer til å være base for regattaen, der det vil avholdes aftersail og en real festmiddag som etterfølges av liveband på kveldstid.

NM-arrangøren oppfordrer alle interesserte til å melde seg på tidlig her, så man kan planlegge deretter. 

Invitasjon fra Tønsberg Seilforening, og Kunngjøringen for regattaen