OL mesteren på hodet i Tjørn Rundt

OL mesteren på hodet i Tjørn Rundt

Den svenske OL mesteren i Star debuterte i Marstrøm 32 under Tjørn Rundt. Det gikk ikke helt etter plan for Fredrik Lööf som gikk på hodet etter å ha presset båten vel hardt i medvinden.

Publisert Sist oppdatert

Heldivis ble det ikke skader på hverken båt eller mannskap etter uhellet som kan ha kostet båten line honours i Tjørn Rundt.

Svenske Berg Propulsion som var medsponsor for Ken Read og Pumabåten i Volvo Ocean Race har også vært en god økonomisk støttespiller for Star-laget til Fredrik Lööf og Max Salminen. Nå vil selskapet som er verdensledende i å bygge vridbare propeller være med å bygge en klasse av Marstrøm 32, og en av dem som skal seile en slik båt neste sesong blir Fredrik Lööf som sammen med sin norske kone vil bosette seg i Norge fremover. Dermed kan vi trolig regne med å se en eller flere av denne eksotiske katamaranen i norske farvann i tillegg til at det blir flere båter i Sverige.

Göran Marstrøm vil at 32 foteren skal legge seg inn i utvikingsleddet mellom F-18 katamaraner og Extreme 40 og dermed være med å rekruttere seilere til America's Cup klassene.