Flere klasser mister NM status etter årets mesterskap

Hverken IOD, Soling eller Princess fyller kvoten for godkjent NM, men konkurransen er det likevel ikke noe å utsette på.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Arkivbilde av Trygve Lergaardi Express.

Fem kjølbåtklasser har sine klassemesterskap, NM og/eller nordiske mesterskap i Tønsberg denne helgen. Størst deltakelse er det i Express klassen med hele 35 båter og en intens kamp om mesterskapet utfolder seg nå mellom Trygve Leergaard og fjorårsvinneren Geir Victor Svendsen, begge fra Oslo Seilforening. Etter at Svendsen kunne stryke sin OCS fra første dag skiller kun to poeng mellom de to, mens det er hele 14 poeng ned til 3. plass.

I 2.4 m leder Harald Rolfsnes, Røyken suverent med bare 1. plasser foran Bjørnar Erikstad. Martin Rygh og Ludvig Daae er adskilt med bare ett poeng i IOD, mens Lars Ingeberg og Espen Aker leder komforablet i henholdsvis Soling og Princess.

De tre siste klassene har ikke oppnådd minimumskvotem for antall deltakere og får dermed ikke regattaen godkjent som NM. Heller ikke Kragerøternene som hadde sitt mesteskap tidligere i sommer greide å fylle kvoten og Drakeklassen som skal ha sitt mesterskap i Kristiansand i månedsskiftet august/september vil få store utfordringer med å sire de nødvendige 20 deltakerne som skal til for å få mesterskapet godkjent.

Resultater NM/NoM Express

Resultater NoM 2.4 m

Resultater Klassemesterskap IOD

Resultater Klassemesterskap Soling

Resultater Klassemesterskap Princess