Red Bull Storm Chase for windsurfers blir global

Red Bull lanserte i 2006 en europeisk regattaserie for windsurfing i ekte stormvær. Nå blir serien global.

Publisert Sist oppdatert

Red Bull Storm Chase planlegger å søke ut tre stormer med vindstyrke over 10 Beaufort og benytte hele planeten som arena. For de ti utvalgte seilerne blir dette tidenes mest utfordrende konkurranse.

For å kunne garantere stormforhold blir Red Bull Storm Chase fullstendig mobile innenfor tidsrommet 1. august-30. november og forutsetter at seilerne og arrangøren er parate og kan forflytte seg på 48 timer før stormen slår til. Når man har nådd minst 54 knops vind heises startflagget.

Formatet er ganske enkelt; Ti seilere deltar i den første regattaen, seks av dem går videre til den andre og i fnalen skal fire seilere slåss om tittelen som den ultimate Storm Chaser.

Robby Naish (49), en internasjonal legende innenfor windsurfing, har vært med på utvikle konseptet. - Windsurfing som sport trenger stevner, sier Naish. - Det er fremdeles en fantastisk, dynamisk og veldig populær sport verden rundt, men imagen er litt ufortjent forslitt. Regattaer som denne vil vise den ekstreme siden ved sporten. Å søke forhold som resten av verden skygger unna er radikalt og kult, sier han.

Naish leder en ekspertjury som har 50 seilere på en shortliste. Denne skal reduseres til ti gjennom en nettbasert publikumsavstemning. Disse vil da være "on call" og avvente de ekstreme forholdene ved en ev de syv utvalgte destinasjonene:

USA - Cape Hatteras

Iceland - Sydvestkysten

Ireland - Nordvestkysten

Spain - Galicia

France - Bretagne

Japan - Sydøstkysten

Australia - Tasmania, NW Territory

Les mer om RedBull Storm Chase