Søk i arkivet

Juniorene Tiril, Mads og Tomas Mathisen nådde ikke helt opp denne gangen.
Juniorene Tiril, Mads og Tomas Mathisen nådde ikke helt opp denne gangen.

«Petrellen» norgesmester i 12.5 kvm

Da sønnavinden kom til Risør igår var det ingen som kunne henge med mannskapet på «Petrellen» som etter fire strake seire kunne pryde seg med sin 7. NM tittel.

Hovedbilde: Medaljevinnerne i NM for 12.5 kvm 2012, fra venste Marius Maaseide og Elisabeth Ringdal, Ålesund som tok sølv, gullvinnerne Wenche Johannessen, Roy Johannessen og Tom Erik Bråtane samt Mikkel Thommessen og Svenn Lundberg som tok bronse.

Risør Seilforening under ledelse av regattasjef Eilert Vierli fra Arendal hadde perfekte forhold i årets NM for 12.5 kvm som ble arrangert 10. og 11. august. Fredag måtte seilerne ta til takke med løyende østavind der de siste ikke kom i mål innenfor maksimaltiden i den ene seilasen som ble avviklet, men lørdagen bød på sørvest, 6-7 m/sek fra starten som frisknet på til nærmere 12 tidlig på ettermiddagen.

Ålesundsseilerne Marius Maaseide og Elisabeth Ringdal satte tonen med en klar seier i lettvindsseilasen fredag, men klarte ikke å henge med «Petrellen» da det blåste opp lørdag. Etter en litt beskjeden start på regattaen kom det rutinerte «Petrellen»-laget for fullt og i de fire siste seilasene var ikke Risørbåten til å stoppe. Maaseide og Ringdal i «Jeppe» var også jevnt oppe, men mot fire førsteplasser var det lite å stille opp. En jevn regatta med alle plasseringene mellom 2 og 5 sikret bronse for «Vinnia» med Seilas´gamle grå og den enda eldre Svenn Lundberg ombord.

På de neste plassene kom «Linnea» Asbjørn Østerholt og Cato Amundsen, «Skvulp» Erik Mathisen, Frode og Magne Halvorsen og «Oberan» Richard Voss og Kjell Christansen.

Mesterskapet ble avsluttet med premieutdeling og grillmat på en av sommerens fineste kvelder ved seilforeningens flotte anlegg på Finnøya.

Fullstendig resulatliste

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen