Søk i arkivet

«Wolrfpack» hadde en fin start i gårsdagens inshore
«Wolrfpack» hadde en fin start i gårsdagens inshore

Kort vei til medalje for «Wolfpack Trucknor»

Thomas Nilsson og mannskapet på TP52 «Wolfpack Ttrucknor» nærmer seg teten i Audi ORCi Offshore World Championship som nå går mot slutten.

Et høytrykk over den østre del av Østersjøen ga seilerne lett vind og sol på den fjerde dagen i Audi ORCi Offshore World Championship. Etter en lengre utsettelse kunne arrangøren, seilforeningen i Merenkävijät starte regattaen på en pølsebane i 5-6 knops solgangsvind, nok til å gi begge klasser en seilas på inshore-banen.  De som lyktes best i seilasen ble dem som fikk seile i fri vind og klarte å plukke opp de sporadiske vindflærene.
 
Blant dem som lyktes best var Thomas Blixt's TP52 Blixt Pro Sailing fra Sverige og som derfor klarte å slå sammenlagtlederne Alberto Rossi og hans italienske mannskap på Farr 40 «Enfant Terrible» med syv sekunder på korrigert tid etter å ha ligget bak på det meste av den 5.6 nm lange banen. Rossi holder stadig ledelsen sammenlagt, nå med 6.5 p til gode på Peter Schmidt's Evento 42 «Silva Hispaniola».
 
Som man kunne vente favorisetrte forholdene de raske og lette båtene og Thomas Nilsson's TP52 «Wolfpack Trucknor» fikk også vist seg fra sin beste side. Demn norske båten bvar som vanlig først i mål, men fikk også tredje beste korrigerte tid og utfordrer nå Roberto Monti's GP42 «Airis» som ble nummer fem igår, i kampen om tredjeplassen sammenlagt. 

Også Ventelo NORsteam hadde an bra dag iår og den unge norske besteingen fikk en flott 6. plass på korrigert tid.

1     Enfant Terrible Alberto Rossi Italia     Farr 40                 34
2     Silva Hispaniola Heinz Peter Schmidt GER Evento 42  40.5
3     Airis     Cesare Bressan ITA GP 42                                43
4     Amserv Puhas Tuul, EST Grand Soleil 42R                   43
5     Wolfpack Trucknor Thomas Nilsson     NOR TP 52       46.5
21     Ventelo Norsteam     Monica Rodahl NOR Farr 40    129
23     Santa     Claus Landmark NOR Farr 400                   133

Dagens korte offshore pg morgendagens siste inshore vil avgjøre årets VM for ORCi klassen.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen