Tettrio skiller seg ut i Star, Norge ikke blant dem

Til tross for en brukbar dag i Weymouth må det norske laget i Star erkjenne at de tre i tet seiler enda bedre

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Iain Percy og Andrew Simpson GBR ligger best an i gullkampen.

Det er små marginer i Star-klassen. Lite skiller en topplassering fra en plass nede på listen. Idag hadde Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen ikke helt marginene på sin side i den første seilasen. Forholdene i Weymouth er kompliserte og idag var det krapp sjø motstrøms. Det gjorde det vanskelig å finne flyten i den første seilasen som endte med 8. plass. I den andre hadde nordmennene funnet bedre ut av det og traff optimalt på siste lens som førte dem opp til en fin 4. plass.

Likevel er det nå tre båter som skiller seg ut og mest av alle imponerer gullvinnerne fra 2008, Iain Percy og Andrew Samson GBR som har sikret seg ni poengs forsprang før de siste tre seilasene. Frem til medalje synes veien lang for Eivind og Petter, men en topp seks plassering som vi på forhånd hadde satt som et realistisk og bra mål for nordmennene synes å være innen rekkevidde.

Resultater etter åtte seilaser:

1. GBR        11    2    3    2    1    2    1    2    -    -    -    13   

2. BRA        4    1    9    6    2    1    3    5    -    -    -    22   

3. SWE        10    4    4    1    5    3    4    1    -    -    -    22   

4. POL        9    3    12    10    3    4    2    9    -    -    -    40   

5. NOR        7    5    2    4    16    11    8    4    -    -    -    41   

6. USA        5    14    5    3    8    9    5    10    -    -    -    45

Av de norske seilerne var det idag brettseilerne Jannicke Stålstrøm og Sebastain Wang-Hansen som var i ilden i tilleg til Starbåten. Jannicke forsøkte seg med en utstyrsklage og vant ikke frem, men hadde sin  tross alt best dag på vannet med 17. og 18.plass. Sammenlagt er hun nå nummer 20. Sebastain Wang-Hansen hadde 18. og 20. plass og ligger som nummer 21 sammenlagt.

Imorgen er det brettseilernes tur til hvile, mens Star og Lasere skal på banen.

Blant det store publikum er et Ben Ainslies kamp med den danske Finnjolleseileren Jonas Høgh Christensen som alle snakker om. Ben Ainslie, gullvinneren fra Kina, kjemper for å doverta Poul Elvstrøm hegemonio som tidenes olympiske seiler. Idag var han som hadde dagen og slo dansken i begge seilasene. Nå er det svært jevnt: Kun tre poeng i danskens favør skiller de to seilerne når tre seilaser gjenstår. Det er med andre ord helt åpent, men vi tror Ainslie klarer brasene til slutt.