Håpløst for Stålstrøm

- Det er stor forskjell på utstyret seilerne er tildelt av arrangøren, sier trener og hovedleder Espen Guttormsen i en kommentar til at Jannicke Stålstrøm har fått utstyr det knapt går an å seile med.

Publisert Sist oppdatert

Jannicke Stålstrøm som på forhånd var spådd en bra OL regatta med muligheter ti å nå medaljefinalen, har hatt en tøff start på regattaen med store fartsproblemer.

- Jeg blir fraseilt i lo og le og får ikke fart på brettet jeg er tildelt, sier hun. Seilerne skal i prinsippet få likt utstyr, men ifølge Jannicke selv og treneren hennes, Espen Guttormsen, har hun fått en stivere mast og flatere seil enn konkurrentene. Utstyret lar seg ikke bytte annet enn når det er ødelagt, og Jannicke ser ikke akkurat for seg at hun skal ødelegge utstyret med vilje for å få nytt.

- Dette blir en tung uke, sier Jannicke. - Normalt har jeg god peiling når det gjelder utstyr, men med dette har jeg ingen god følelse. Det har lugget fra første stund, og om jeg hadde kjøpt det selv ville jeg aldri seilt med dette utstyret i regatta, sier en lettere oppgitt Jannicke. - Jeg er glad jeg har et bra liv ved siden av og at denne OL regattaen ikke betyr liv og død for meg, sier hun filosofisk. - Men nå lurer jeg på om det faktisk er noen vits i å fullføre mesterskapet.

Jannicke Stålstrøm ligger nå på 20. plass etter fire seilaser med plasseringene 21, 17, 24 og 21, langt under det hun regnes å være god for.