Sykdom ødela for Stargutta

Alt har sin årsak. Starguttas problemer idag skyltes først og fremst sykdom ombord. Magetrøbbel kombinert med krapp sjø var ikke det beste når medaljeplassen fra mandag skulle forsvares.

Publisert Sist oppdatert

Det be mye spying på kryssene for Petter Mørland Pedersen i begge dagens seilaser. Når den norske båten også fikk straff rett før runding ved første kryssmerket var løpet i realiteten kjørt i dagens første seilas. Det forklarer 16. plassen i seilasen, en plassering som overrasket etter mandagens fremragende seiling.

Syk gast var heller ikke det beste utgangspunket for den andre seilasen. Takker være ekstrem innsatsvilje var nordmennene riktignok med i tetbildet fra start, men på andre kryss hadde ikke våre seilere marginene på sin side. På den siste lensen havnet den norske båten også i et vindhull og måtte bare se båtene passere til høyre og venstre.

Nå er Petter isolert fra resten av laget og imorgen er det heldigvis hviledag for Starseilerne. Det er fremdeles mange poeng å seile om og både Eivind og Petter er fullt innstilt på å reise kjerringa. Selvtilliten er et ikke noe i veien med etter den fine seilingen tidligere i regattaen. Gutta vet at de hører hjemme i toppen og ser frem til seilasene torsdag og fredag. NRK sender trolig direkte fra Starbåtenes regatta i Weymouth fredag, i tillegg til søndagens medaljefinale.