Og så kom nedturen

Ingenting lyktes for Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen i dagens første og Star-regattaens femte seilas. Nordmennene var sist på første merke og mens GBR og BRA kjempet i teten, ble avstanden frem bare større og større.

Publisert Sist oppdatert

Til tross for 16. (og siste-)plassen i mål tapte Eivind og Petter bare to plasser i sammendraget ettersom dårligste seilas nå kan strykes. Regattaen før medaljefinalen er ennå bare halvseilt og det er ennå altfor tidlig å trekke vidtrekkende konklusjoner, men det er ikke overraskende at GBR og BRA som vi på forhånd anså som de største favorittene, nå ligger i medaljeposisjon sammen med svenskene.

1. GBR       11    2    3    2    1    -    -    -    -    -    -       8   

2. BRA        4    1    9    6    2    -    -    -    -    -    -       13   

3. SWE        10    4    4    1    5    -    -    -    -    -    -    14   

4. NOR        7    5    2    4    16    -    -    -    -    -    -    18   

5. USA        5    14    5    3    8    -    -    -    -    -    -     21   

6. IRL        2    6    14    5    11    -    -    -    -    -    -     24   

Jonas Høgh-Christensen DEN fortsetter å dominere i Finnjolleklassen og tok idag sin tredje seier. Han har slått hjemmefavoritten Ben Ainslie i samtlige fem seilaser og lilgger nå ni poeng foran sammenlagt.

Også i 49er ligger danskene an til medalje. Dagens to seilaser i den friske vinden ble dramatiske med flere kullseilinger, blant annet av ledende AUS, GBR og GER, men australske  Outteridge og Jensen ligger likevel på topp sammenlagt fulgt av NZL.

I Laser Radial hadde Marthe Enger Eide sitt dårligste resultat til nå, med 32. plass i dagens første seilas. Sammenlagt ligger hun på 28. plass, mens irske Annalise Murphy har vunnet alle tre seilasene og følgelig leder mesterskapet.