God TV-dekning av Starbåtenes åpningsseilaser

Etter den foreløpige sendeplanen skal NRK1 sende direkte fra begge de to åpningsseilasene i Starbåtenes OL regatta.

Publisert Sist oppdatert

Starklassens to første seilaser skal sendes på NRK1 søndag 29. juli mellom kl 14.35 og 16.50 i veksel med landeveissykling og badminton for kvinner.

Starbåten er et av de norske medaljehåpene i OL, men konkurransen er beinhard og Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen er avgengig av å seile på sitt aller beste for å kunne være med i tetkampen. Da er det viktig å få en god start på regattaen.

Optimistisk trener

- Jeg tror at dersom de gjør sitt beste hver eneste dag, og får ut potensialet sitt, så kan de vinne gull, sa Thomas Guttormsen til Fædrelandsvennen tidligere i uken, og legger til: - Samtidig kan vi ikke kontrollere de andre båtene. Vi skal bare sørge for å gjøre vårt aller beste, og så får det gå som det går. Men vi går rundt med en medalje i magen alle sammen. Og er vi ikke blant de seks beste, har vi ikke gjort jobben vår.

I følge Guttormsen blåser det vestavind 300 dager i året i OL-byen, men selv om de er mest forberedt på det, mener de å være godt forberedt uavhengig av forholdene. - De er veldig godt forberedt. Fysisk er de i sitt livs form, men også mentalt er de meget godt forberedt, sier Guttormsen til avisen.

Starbåtene skal seile to seillaser hver dag fra søndag til fredag bortsett fra onsdag, som er hviledag. Neste søndag avgjøres det hele med medaljerace.

Bortsett fra åningsseilasene for Starbåtene sender NRK trolig bare medaljefinalen for de ti beste båtene.

Husk at du kan sende spørsmål og kommentarer på SMS md fullt navn til 9075 6365 under morgendagens sending.