Alex Thomson knuste klassisk rekord

Den ti år ganle rekorden for transatlantisk solsoseilas ble slått med over 24 timer igår da Alex Thomson igår passerte Lizard Point ved Lands End etter en vellykket overfart fra New York.

Publisert Sist oppdatert

Dden 38 år gamle seileren passerte Lizards Point igår 17:17 GMT og satte rekord på den klassiske overfarten fra Ambrose fyrskip utenfor New York med 8 dager 22 timer og 8 minutter og slo dermed Bernard Stams ti år gamle rekord for transatlantisk solsoseilas med mer enn 24 timer.

- Det har vært noen lange dager, sa Alex Thomson etter 2800 nautiske mils seilas. - Den første halvdelen av seilasen fra New York ga fine forhold, men mot slutten gikk det langsommere. Heldigvis holdt vinden seg til vi var fremme. Da jeg startet hadde jeg ingen anelse om hvorvidt jeg skulle lykkes. Det har vært tøft med lite søvn, ødelagte instrumenter og konstant eksponering for elementene. Men det føles godt å ha slått rekorden med så stor margin.

Thomson satte seil i New York 17. juli for å slå Bernard Stamms rekord på 10 dager, 55 minutter og19 sekunder, men det var også viktig å nå frem før åpningen av London OL for å være med å hylle sin gode venn Sir Keith Mills, annsvarlig for lekene.

Rekordseilasen er en del av Alex Thomsons forberedelser til Vendee Globe seilasen, der han vil forsøke å vinne som den første britiske seiler.

- Rekordforsøket var trening for Vendee Globe, sa Thomson so mener at han ble satt under press og simulering av forholdene under jorden rundt seilasen som starter i Les Sable d´Olonnes i november.

Hele historien