Thrilleravslutning på VM ga bronse til Fadler Martinsen. Seks norske i topp 30

Dagens seilaser var fremskyndet en time, og da med vind langt over de meldte 2-3 m/sek, ble det seilt tre seilaser for både jenter og gutter.

Hovedbilde: Fra medaljeseremonien der Nicholas Fadler Martinsen fra Son tok bronsemedalje.

Spenningen var stor rundt medaljeplassene. Open-Week-vinner, Lars Johan Brodtkorb, Horten, smalt til med en seier i første seilas da ledende Nicholas Fadler Martinsen fra Soon startet dagen med en 17. plass.  Gerard Marìn, SPA som lå på sølvplass etter gårsdagen seilte inn til 11. plass, og da Sylvain Nontonier FRA tok andre plass, gikk det varmt i mang en kalkulator i støtteapparatet på land.

Vinden lå hele dagen på ca  5-8 msek, men nok en gang var det mange skift som gjorde at det var store endringer på resultatlistene fra merke til merke.

Dagens andre seilas ble dessverre mesterskapets dårligste for Nicholas, og 54. plass bidro ikke til å øke medaljehåpet.  Martin Frigstad Pedersen, Christiansand tok derimot sin andre spiker i denne regattaen og klatret oppover på resultatlista.  Nicholas viste evnen til å hente seg inn og avsluttet dagen med en 2. plass i VMs siste seilas, «heiet frem» av Lars Johan som etter tett løp med Nicholas tok 3.plass.

Etter 11 seilaser og to stryk ble det til slutt spanske Gerard Marìn, som tok den gjeveste medaljen, fulgt av Sylvain Nontonier fra Frankrike på sølvplass. I tillegg til norsk bronse til Nicholas Fadler Martinsen, ble Martin Frigstad Pedersen nr 4, og Lars Johan Brodkrob nr 7, Håvard Katle Fjon, Stavanger 19, Emil Fadler Kvamme, Bærum  24 og Martin Halseide, Asker 29.

Jentene har litt lenger vei mot toppen, men Martine Steller Mortensen ble til slutt best av de norske med 27. plass totalt og 3. plass som beste enkeltplassering. I jenteklassen gikk seieren til Anna Livbjerg, DEN, foran Anna Mikkelsen, SWE og Silvia Zennaro på bronseplass.

Neste uke har både Nicholas og åtte andre norske e-jolleseilere nye sjanser på medalje. Da seiles Junior-EM på  Gardasjøen, Italia!