Fadler Martinsen øker forspranget

Etter tre dagers VM seilaser ligger norske E-jolleseilere på 1.,7., 8. og 13. plass.

Publisert Sist oppdatert

Her rapporten fra E-jolleklubbens Inger Bucher:

Det skulle bli en lang dag på vannet på VMs tredje dag. Første seilas gikk som planlagt i ca 5-6- msek, og Nicholas som gikk ut i gul ledertrøye, innkasserte en 3 plass i dette racet. Etter at jentenes andre seilas for dagen ble annullert på grunn av at vinden døde ut, ble det en lengre utsettelse før både jentene og guttene kom i gang med mesterskapets 6. seilas. Vinden var da oppe igjen på 9-10 m/sek. Det var mange seilere som var i overkant ivrige på å komme av sted, og etter generelle tilbakekallinger, satt arrangøren det svarte flagget i både jente- og guttestarten.

Nicholas ledet lenge siste seilas før svenske John Diedrichs dro fra på siste kryss og var først over mål. En andre plass til Soon-seileren bidrar godt til en solid ledelse i sammendraget, og det er nå 19 poeng ned til både 2. plass; Sylvain Nontonier, FRA, og  3. Gerard MarìnSven Stadel ESP.

Litt ekstra spenning skulle det også bli da Nicholas kom på land, og nok en gang skulle få båten sjekket av nitide målere. De fant at uthalet, som var sjekket og funnet ok av samme målekomite samme morgen, ikke tilfredsstilte kravene etter dagens seilaser, og la derfor inn en protest på nordmannen. Heldigvis ble denne protesten ikke tatt til følge av protestkomiteen, og det ble ingen tilleggspoeng eller disk på dette.

Også Martin Frigstad Pedersen, Christiansand sf, kjempet i toppen i dag, men selv om han seilte over mål som tredje båt i dagens siste, hjalp det lite da han var en av fire båter som var notert på black flag. Med strykning av siste seilas, klatrer likevel Martin til en foreløpig 7. plass.

Lars Johan Brodtkorb, Horten sf, hadde ikke maks uttelling i dagens seilaser, men selv med en 58. og en 17. plass i dag, ligger han fortsatt på en respektabel 8. plass.

Stavangerseileren Håvard Katle Fjon har også hatt en god dag på vannet. 21 og 5. plass gjør at han klatrer oppover på listen, og er nå nr 13.

For jentene sin del er det Hanna Johansen fra Svelvik som har hatt den beste dagsformen, og med en 12. og en 14. plass klatrer hun til en foreløpig 28. Best av de norske er i øyeblikket Liv Rønholt Nilsen på en 25. totalt så langt. I toppen av jentefeltet kniver italienske Silvia Zennaro (9 p) mot danske Anna Livbjerg (10p), og svenske Anna Mikkelsen (19p) om seieren.

Vi er nå halvveis i mesterskapet, som avsluttes tirsdag 24.7. Både spenning og seilglede er på topp i den norske leiren.

Bilder, videoer, rapporter og resultater finnes her: og her: